• +90 312 939 82 00

Etlik Şehir Hastanesi Açıldı

28 EYL

Etlik Şehir Hastanesi açıldı

 

Ankara'nın 2'nci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.


Türkiye’nin 20’nci, Ankara’nın 2’nci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım TÜRKER, “Yüzbinlere hizmet sunacak hastanemiz, enlerin ilklerin hastanesidir.  1 milyon 22 bin m2’lik arazi üzerinde bin 50 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın tek seferde hizmete açılan en büyük sağlık kompleksidir.” dedi.




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Ankara Etlik Şehir Hastanesinin tek yerleşkede toplanan 8 hastaneden oluştuğunu ve toplam 1000 polikliniğe, 125 ameliyathaneye, 4 bin 50 yatak kapasitesine sahip. Bu sayıların her biri milletimiz için birer gurur vesilesidir. Ankara’mız ikinci büyük hastane kompleksine kavuşuyor” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara'ya ikinci şehir hastanesinin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığını ve Türkerler Holding’i tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye kazandırılan her eser ve hizmetin büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında önemli bir merhale teşkil edeceğine inandığını vurguladı.




Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu.