• +90 312 939 82 00

Türkerler, Alaşehir’de Enerji Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

6 EYL

Manisa Alaşehir’e hali hazırda 336 milyon USD hacminde jeotermal enerji santrali yatırımı yapan Türkerler Holding, bölgede turizmin gelişimine de katkı sağlıyor. Bu yıl ilki düzenlenen Alaşehir Üzüm Festivali’ne verdiği destekten dolayı festivalin son gününde yer alan törende plaketini alan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker,  664 milyon USD’lik yeni yatırımın da yolda olduğunu müjdeledi.

Enerjiden sağlığa; inşaattan doğalgaza kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen köklü kuruluşlarından Türkerler Holding, Ege Bölgesi’ne yaptığı yatırımlara her geçen gün yenilerini ekliyor. Bölgeye ekonomik katkılarının yanı sıra kültür-sanat ve spor alanlarında da destek vermeyi sürdüren Türkerler, Manisa’da ilk defa düzenlenen Alaşehir Üzüm Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlendi. 30 Ağustos’ta başlayıp ve 5 Eylül tarihinde sona eren Festival’in ödül töreninde, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, bölgeye katkılarından dolayı Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun’un elinden plaketini alırken yaptığı teşekkür konuşmasında Alaşehir’e katkılarının devam edeceğini vurguladı.


664 milyon USD’lik yatırım yolda

Şimdiye kadar Manisa Alaşehir’de, JES 1 ve JES 2 Jeotermal Santralleri ile toplamda 200 milyon USD değerinde yatırım yaparak 48 MW kurulu güç elde ettiklerini hatırlatan Kazım Türker, 30 MW kapasiteli JES 3 santralinin de inşaatının devam ettiğini sözlerine ekledi. Kazım Türker konuşmasını söyle sürdürdü: “Alaşehir’e yaptığımız enerji yatırımlarının yanı sıra bölgenin kültür, sanat ve turizmde de gelişmesini amaçlıyoruz. Bu bağlamda bu yıl ilki düzenlenen Alaşehir Üzüm Festivali’nin sponsoru olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. İlerleyen dönemlerde enerji yatırımlarımızın yanı sıra bölgenin gelişmesi açısından son derece önem verdiğimiz bu gibi festivallere desteklerimiz de artarak sürecek.