• +90 312 939 82 00

Türkerler’in İzmir’deki Benzersiz Projesi Mahall Bomonti İzmir, Doğuş Grubu İle Hayata Geçirdiği Bomontiada’yı İzmirlilerle Buluşturuyor!

18 TEM

Enerjiden sağlığa; inşaattan doğalgaza kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen köklü kuruluşlarından Türkerler Holding’in İzmir’deki en büyük gayrimenkul yatırımı Mahall Bomonti İzmir projesi çok değerli bir ortaklığa imza atıyor. Dünyaca ünlü yeme-içme markalarını bünyesinde barındıran Doğuş Grubu iştiraki d.ream’in birbirinden değerli kültür-sanat performanslarıyla şehrin nabzını tutan benzersiz konsepti bomontiada, İstanbul’dan sonra ilk defa Mahall Bomonti İzmir’de hayat bulacak. 2018’in son çeyreğinde kapılarını açacak bomontiada’nın şehrin sosyal ve kültürel alışkanlıklarına yepyeni bir boyut getirmesi bekleniyor. Alanında bir ilk olan ortaklığa imza atmak için Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ile Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk 13 Temmuz 2018 tarihinde Mahall Bomonti İzmir’de bir araya geldi.

İnşaat sektöründe 25. yılını dolduran Türkerler İnşaat’ın İzmir’in kalbi Alsancak limanının karşısında, tüm körfeze hakim, şehrin yükselen yeni değeri bölgede hayata geçireceği Mahall Bomonti İzmir, şehre benzersiz bir soluk katmaya hazırlanıyor. 1912 yılında Bomonti Ailesi tarafından kurulan bira fabrikası arazisinde yer alan proje, tarihsel önemi kadar devam eden inşaatı sırasında tarihi dokuyu koruyan çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Proje 45bin m2 arazi üzerinde toplam 1100 adet konut, ofis ve ticari alan ile Türkiye’de ilk defa bir yaşam alanında faaliyete geçecek orkestra çukuru bulunan bir opera ve tiyatro salonuna da sahip. Kültürel etkinlik ve çok çeşitli spor alanlarından oluşan Mahall Bomonti İzmir, şehrin sosyal hayatına da yeni bir bakış açısı getirmek için yeme içme alanında Türkiye’de lider olan d.ream grubu ile anlaşarak bomontiada’yı İzmirliler ile buluşturmak için harekete geçti.

İstanbul bomontiada projesinin benzeri olarak hayata geçecek proje içerisinde yer alan birbirinden farklı restoran ve kafelerin yanı sıra yerli-yabancı sanatçıların konserleriyle yıl boyunca festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan Babylon da yine Mahall Bomonti İzmir bünyesinde İzmirlilerle buluşacak. Sosyal ve kültürel hayatın nabzının atacağı bomontiada bünyesinde kendi müdavimlerini yaratmış markalar kadar farklı dünya mutfaklarını bir araya getirip aynı çatı altında sunacak yepyeni bir konsept de kapılarını açacak.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker konuyla ilgili olarak: “Değerli Dostum Ferit Şahenk ile birlikte, bugün bu kente, bu bölgeye, Türkiye’ye değer katacak güzel bir iş birliğine imza atıyoruz. Mahall Bomonti İzmir’in bu iş birliğiyle kentin en hareketli, en renkli, en coşkulu mekânı olacağına eminim. Bir kez daha İzmir’e, İzmirliler’e hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


d.ream’in, 2012 yılında kurulduktan 6 yıl sonra yeme içme sektörünün en büyük Türk şirketi olma başarısını gösterdiğine işaret eden Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk ise, şunları söyledi; “d.ream, bu kısa zaman dilimi içinde yarattığı markalar ve uluslararası ortaklıkları ile 12 ülkede, 170’e yakın lokasyonda yaklaşık 8.500 çalışanıyla yeme, içme ve eğlence sektöründe standartları en üst seviyeye taşıdı. Türk turizmine ve misafirlerimize dünya markalarını getirmek, Türk mutfağı ve misafirperverliğini de dünyada tanıtmak için çalışıyoruz. bomontiada da d.ream’in en önemli markalarından biri. Türkerler Holding aracılığı ile İstanbul’un yeme içme ve kültür-sanat alanındaki bu değerli markasını İzmir’de de hayata geçirecek olmaktan son derece mutluyuz. Bu vesileyle Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kazım Türker’e birlikte çalışma imkanı verdiği ve güzel İzmir’imize böyle değerli bir yaşam merkezi kazandırdığı için teşekkür etmek isterim. Gerek Mahall Bomonti İzmir’in, gerekse markalarımız, The Populist, Monochrome ve Babylon’un yanı sıra ilk kez burada kapılarını açacak yepyeni konseptlerimizin İzmir’in çehresine daha da keyif ve kalite katacağına inanıyor, Doğuş ve Türkerler Grupları olarak birlikte daha çok güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz.”

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin, projeye başlarken kendilerini en çok arazideki tarihi dokunun heyecanlandırdığını vurgulayarak şunları söyledi: “1912 yılında Bomonti Ailesi tarafından kurulan bira fabrikası ve asırlık ağaçlarla dolu bahçesinin bulunduğu bu arazi ilk gördüğümüz andan itibaren bizi etkisine aldı. Bu bahçe tıpkı İstanbul’da olduğu gibi bir dönem İzmir’in de en popüler mekânlarından bir olmuş. İnsanların bir araya geldiği, sohbet ettiği, sosyalleştiği bir alana dönüşmüş. Proje tasarlanırken bu tarihi dokunun korunması hatta daha da ötesine geçerek öne çıkarılması hususunu çok önemsedik. Titiz çalışmalar sonunda tarihle iç içe, İzmir’e değer katan yepyeni bir yaşam alanı tasarlandı. 9 tarihi binadan birinde yer alan sanat evi şimdiden İzmirlilere hizmet vermeye başladı. Mahall Bomonti İzmir’de, bununla birlikte bir müze, 1000 kişilik gösteri alanı, kütüphane, tiyatro ve opera salonu, sinema, alışveriş mağazaları, tenis kulübü, koşu ve bisiklet yolu ve asırlık ağaçların bulunduğu toplam 30 bin m2’lik yeşil alan bulunuyor. Bugün İzmir için, İzmirliler için çok güzel bir adım daha atmanın heyecanını yaşıyoruz. Doğuş Grubu ve d.ream ile el ele vererek Bomonti Bahçesi’ni eskiden olduğu gibi sosyal hayatın merkezi haline getireceğimize inancım tam. Tüm İzmirliler’e mutluluk getirmesini diliyorum.”

d.ream Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Öztangut ise “Doğuş Grubunun yeme içme sektöründeki yatırımlarının katma değeri ve başarısı şu an sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada da tescillenmiş durumda. Bugün de bizi çok heyecanlandıran bomontiada İzmir projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkerler Holding yatırımı ile restore edilerek şehre geri kazandırılan fabrika arazisi, Mahall Bomonti İzmir adı ile tarihi ve modern hayatı harmanlayan çok değerli bir yaşam projesi olarak tekrar hayat buluyor.  Mahall Bomonti İzmir projesinin bir ayağı olan yeme içme ve eğlence alanını projenin özünden yola çıkarak, içinde bulunduğumuz yapının kültür ve dokusundan kopmadan şekillendirmeye çalıştık; bu doğrultuda İzmirli misafirlerimize inovatif bir yeme içme deneyimi yaşatacağımıza inanıyoruz.  bomontiada İzmir’de mevcutta İstanbul’da faaliyet gösteren markalarımızın yanı sıra bu tarihi lokasyonun dokusuna uygun yepyeni konseptleri de İzmirli misafirlerimizle tanıştıracağız. Farklı beklentilere ve damak zevklere hitap edecek, aynı zamanda ortak yaşam kültürünün çeşitliliğini vurgulayacak bu projenin İzmirliler için de heyecan yaratacağına inanıyoruz.” dedi.


TÜRKERLER HOLDİNG

Türkerler Holding’in faaliyetleri yaklaşık 50 yıl önce Ankara’da başladı. Özellikle inşaat sektöründeki yatırımlarla giderek artan bir ivme yakalayan Türkerler Holding, Türkiye ekonomisinde önemli bir oyuncu haline geldi. Türkerler gayrimenkul geliştirme, yenilenebilir enerji, doğal gaz dağıtım ve ticareti ve kamu özel ortaklığı projelerinde (PPP)  Türkiye’nin en iddialı projelerine imza attı. Baraj, tünel, otoyol, metro, hastane inşaatlarında kazandığı deneyimi, son dönemde kaliteli konut, ofis ve ticaret alanı inşaatlarına da yansıtmaya başladı. Mahall Ankara, Mahall Bomonti İzmir ve Çiftçi Towers projeleriyle gayrimenkul geliştirme sektörünün en önemli oyuncuları arasına girdi. PPP modeliyle, Ankara Etlik’teki şehir hastanesinin de içinde olduğu İzmir ve Kocaeli ile birlikte 3 ayrı hastane kompleksinin inşaası ve işletmesini üstlendi. İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Projesi, geçtiğimiz günlerde Londra’da düzenlenen Partnership Awards’da Sosyal Altyapı kategorisinde, İrlanda, Fransa, İngiltere ve Türkiye’de yürütülen diğer aday projeleri eleyerek,  En İyi Finansal Kurgu Altın Ödülü’ne layık görüldü.

Yenilenebilir enerjide Türkiye’nin en büyük yatırımcısı olma hedefiyle hareket eden Türkerler, son olarak 1 milyar dolarlık Rüzgar Enerjisi YEKA ihalesini kazanarak dikkatleri üzerine çekti.  Türkerler Holding’in son 20 yılda ulaştığı inşaat hacmi 5 milyon metrekareyi aştı. Çatısı altında istihdam edilen çalışan sayısı 22 bini aştı. Türkerler’in halen devam eden projelerinin toplam yatırım bedeli 5 milyar doları buldu.

d.ream

d.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) yeme-içme sektöründe kurumsal bir yapılanma oluşturmak ve sektöre yeni bir vizyon getirmek amacı ile Mart 2012’de kurulmuştur. Doğuş Grubu’nun gücü ve gerçekleştirdiği ortaklıklar ile bugün yeme-içme sektöründe lider konumda olan d.ream, Türkiye’de ve uluslararası platformda, yönetiminde olduğu işletme adedi ve çeşidi ile benzersiz bir konumdadır. 12 ülkede 170’e yakın lokasyonda hizmet veren d.ream, yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık 8.500 çalışanıyla yeme-içme sektöründeki standartları en üst seviyeye taşımayı hedeflemektedir.