• +90 312 939 82 00

Türkerler ve Gama’ya Ödül

13 HAZ

Türkerler Holding’in, Gama ile ortak yürüttüğü İzmir Bayraklı ve Kocaeli şehir hastaneleri projeleri, Orta ve Doğu Avrupa’da “En İyi Kamu-Özel Sektör İşbirliği Projeleri” seçildi.

İzmir Bayraklı ve Kocaeli şehir hastaneleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Project Finance Awards kapsamında ödül aldı.

Londra’da düzenlenen törende “En İyi PPP”  (Public–private partnership) ödülünü alan Türkerler Holding Sağlık Yatırım Grup Başkanı Sevgin Mısırlı,“Türkerler Holding olarak ülkemize uluslararası düzeyde ödül alan projeleri gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz” dedi.

İzmir Bayraklı ve Kocaeli şehir hastanelerinin toplam yatırım bedeli 1.4 milyar Dolar

İzmir Bayraklı’ da Kamu-Özel Sektör İşbirliği (PPP) kapsamında inşaatına başlanan 611 bin metrekare kapalı alana sahip entegre sağlık kampüsü 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 3. hastanesi olacak. Kocaeli Şehir Hastanesi ise 335 bin 600 metrekare kapalı alan ve bin 180 yatak kapasiteli olacak. İzmir Bayraklı Projesinin yatırım bedeli 900 milyon Dolar ve Kocaeli Projesinin yatırım bedeli ise yaklaşık 500 milyon Dolar. Yatırımları Türkerler ve Gama yapacak ve 25 yıl işletecek.

Kaynak: Sözcü Gazetesi